Blogi

Suomalaisten kansanperinteessä terveyshyötyjä riittää! Vielä kun yhtälöön lisätään liikunta ennen rentouttavaa saunomista, saadaan lisää terveysvaikutuksia. Saunominen ja liikkuminen lisäävät toisistaan riippumatta terveyttä. Molemmat kiihdyttävät aineenvaihduntaa, laskevat verenpainetta, saavat veren virtaamaan lihaksissa ja kuluttavat kaloreita.

Itsekukin innostuu treenaamisesta välillä liikaakin, ja lepopäivät voivat jäädä väliin. Fakta on kuitenkin se, että kunto kehittyy ennen kaikkea levon aikana. Treenin aikana tapahtuu lihasvaurioita ja juuri palautumisen aikana korjaantuminen tapahtuu ja samalla myös lihakset kehittyvät.

Yleisenä ohjeena sanon useimmiten, että jos staattisesta venyttelystä tulee hyvä olo treenin jälkeen, niin miksei venytellä ainakin niitä lihaksia, joita on käyttänyt treenin aikana.

Usein sanotaan, että puoliksi suunniteltu on puoliksi tehty. Tavoitteen miettiminen jää helposti vähemmälle pohdinnalle, ja treenaamme ilman päämäärää. Mietimme, että miksei tuloksia synny ja pysymme samassa kunnossa, vaikka treenaamme säännöllisesti. Tavoitteet ovat tapa pysyä motivoituneena, pyrkiä parempiin tuloksiin ja saada onnistumisen...

Haluaisitko lisää energiaa, jotta jaksaisit paremmin pyörittää omaa arkeasi? Haluatko löytää treenimuodon, joka ei vie liikaa aikaa ja kuitenkin saat tuloksia aikaan? Haluatko polttaa rasvaa tehokkaammin ja laihtua?

Kuulostaako tutulta? Vuoden alussa moni tekee päätöksen uudesta elämästä, jossa muutetaan ruokavaliota, kunto-ohjelmaa ja vaihdetaan kenties asuntoa ja parisuhdettakin. Into usein loppuu nopeammin kuin alkoikaan, ja ollaan takaisin lähtöpisteessä. Järkevää olisikin aloittaa yksi muutos kerrallaan, ja aloittaa mahdollisimman pienillä asioilla. Kun...

Kestävyysliikuntalajeja on runsaasti, mistä valita. Kävely, pyöräily ja juoksu ovat varmasti suosituimpia lajeja, mutta myös muita vaihtoehtoja löytyy. Aloittelijalle ja terveysliikkujalle riittää liikuntasuositusten mukaan reipas liikkuminen vähintään kaksi ja puoli tuntia viikossa. Tottunut ja hyväkuntoinen liikkuja tarvitsee kuntonsa...

Roikkuminen on ehdottomasti yksi helpoimmista tavoista pitää yllä otevoimaa ja myös venyttää niin rinta- ja selkälihaksia kuin olkapäitäkin. Roikunta on liike, jossa muutosta tapahtuu jo melko lyhyenkin ajan sisällä ja kehittymistä on helppo seurata aikaa ottamalla.

Monilla aamu ei lähde käyntiin ilman kahvia, etenkään nyt pimeinä talvikuukausina. Nappaan yleensä myös kahvin juuri ennen treeniä tuomaan lisäboostia ja omalla kohdallani se auttaa keskittymään paremmin ja energiaa riittää pidempään.

Miksi käyt salilla tai sen kaksi kertaa viikossa lenkillä? Harrastatko liikuntaa siitä seuraavan endorfiinin takia vai jotta laihtuisit ja olisit tyytyväisempi ulkonäköösi?

Talvi ei välttämättä houkuttele ulos pyöräilemään, mutta hyvälaatuisia kuntopyöriä voi löytää kotiin edullisellakin hinnalla. Kuntosaleilla usein löytyy markkinoiden parhaita pyöriä ja niitä kannattaakin hyödyntää niin lämmittelyä kuin itse treeniäkin tehdessä.